КУМ НИJЕ ДУГМЕ (Други део)

Први део приче можете прочитати овде: КУМ НИЈЕ ДУГМЕ (Први део)

 

Нова школа ,,3. Октобар” била jе у то време ,,сан летње ноћи”. Гланц-нова, са потпуно новим и нетакнутим намештаjем, а као шлаг на торти – телевизори ,,у колору”, у свакоj учионици! То jе практично било незамисливо до тог тренутка.

Ново окружење и нова лица. Требало jе да се у то уклопим, али ниjе све ишло лако. Учитељица Милка ме jе мало ,,размазила” и навикао сам да код ње имам све петице, то ми jе некако било нормално. Међутим, у новоj школи, са новим наставницима из сваког предмета понаособ, требало jе изнова заслужити поверење и своjеврсно узаjамно поштовање.

Био сам врло живахно и немирно дете, па сам се одмах некако по инерциjи прикључио групици дечака коjи су важили за ,,мангупе” и хулигане. Томица, Зоки, Деки, Мића – били су моjи другари из комшилука, знали смо се и дружили свакодневно. Али, сада се ту поjавила и jедна друга група дечака, група ,,из болничке улице”, тамо где jе некада била стара школа ,,3. Октобар”. ,,Попаj”, ,,Чкембе” и неки други ,,ликови” из те приче – требало jе ту заузети некакве позициjе, да се зна ,,ко jе ко”. Ко jе главни, а ко споредни лик у том ,,играном филму”.

Наjвише ме некако ,,нервирао” jедан скромни и тихи дечак Срба, а томе jе посебно допринео наставник математике Миладин Остоjић. Стално jе на своjим часовима истицао квалитете свог љубимца Србе, коjи jе редовно побеђивао на многоброjним школским такмичењима управо из математике: ,,Како си, Србо? Како jе твоj учитељ Пера?”

Страшно ме то нервирало, мислио сам да таj дечак не заслужуjе толику пажњу и респект jедног наставника. Посебно ако се ради о врло строгом наставнику, а Миладин Остоjић jе имао управо такав реноме.

Почео сам по навици да jурцам по школи и такмичим се са екипом хулигана ко ће предњачити у разним глупостима. Бити разуман, одмерен и смирен – то ми никако ниjе падало на памет. Jа сам jош увек живео своj ,,филмски живот” и учествовао у ,,окршаjима уличних банди Града Бакра, Злата и Осталих Племенитих Метала”.

 

https://www.youtube.com/watch?v=e0i-57-lin4

 

2 thoughts on “КУМ НИJЕ ДУГМЕ (Други део)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *