КАПИТЕН. Пети део: КК „Слога“ – Краљево

 Четврти део:

ПРВИ ТРАНСФЕР

Текст на руском:

КАПИТАН. Пятая часть: БК «Слога» — Кралево

Текст на енглеском:

The CAPTAIN. Part №5: BC “Sloga” – Kraljevo

 

Период коjи jе Никола провео у КК “Слога” из Краљева (од 1995 до 2002 године) обележили су успешни наступи за jуниорски тим Слоге и као последица тога – запажени наступи за jуниорску репрезентациjу Jугославиjе.

Југославија је држава у Европи која је на Балканском полуострву постојала у периоду 1918-2003 године. Имала је излаз на Јадранско море. Површина: 255.950 км² (1989). Становништво: 23,72 милиона људи (1989).

У jуниорском првенству Србиjе, привукао је пажњу скаута великих клубова релативно брзо. Неоспорна ефикасност, изузетна борбеност, беспрекорна физичка спремност и паметна глава на првом месту – све то ниjе моглo да прође незапажено искусним ловцима на таленте.

После jедне утакмице у Београду против екипе Беовук, где jе постигао 42 поена и одличном игром практично решио питање победника, Никола улази у тефтер управе Партизана. Експедициjа челника београдског великана (у саставу Драган ТодорићПредраг Даниловић) убрзо после те утакмице долази у Краљево. “Пале се светла, зуjи електрика…” – почињу разговори, преговори, договори.

Легенда №5Никола Лепојевић – најбољи стрелац руске Суперлиге 1 у сезони 2014/15.

Након те победе над Беовуком, jуниорски тим Слоге пласирао се на финални турнир у Вршцу, а тамо су их чекали вршњаци из Хемофарма, Црвене звезде и Партизана. И поново Никола пружа одличне партиjе коjе никога не остављаjу равнодушним. Свима jе већ jасно о каквом се играчком таленту ради и почиње борба за његов потпис.

Медитеранске игре у Тунису. За Николу Лепојевића и остале младе српске кошаркаше ово такмичење представљало је одскочну даску за касниje успешне сениорске кариjере.

Паралелно са наступима за Слогу, почиње и репрезентативна кариjера. Наступи на Медитеранским играма у Тунису били су свакако прво велико међународно искуство, а незванично првенство света у Даласу (Global Basketball Championship) донело jе прилику да се одмере снаге са наjбољим младим играчима на свету.

На том турниру, наша репрезентациjа jе поражена у финалу од Американаца са свега jедним поеном разлике, али су  индивидуалне награде припале управо нашим играчима. За наjбољег играча турнира проглашен jе корпулентни центар Ненад Крстић, а титулу победника у шутирању „троjки“ освоjио jе jош jедан Краљевчанин – Никола Лепоjевић.

У саставу америчког тима блистао jе Крис Бош, коjи jе касниjе остварио изузетно успешну кариjеру у НБА (NBA) тимовима Торонто Репторс (Toronto Raptors, 2003—2010) и Маjами Хит (Miami Heat, 2010—2017).

Крис Бош (Christopher Wesson Bosh Chris Bosh) у дресу Маjамиjа (Miami Heat) са коjим jе два пута осваjао НБА (NBA) титулу: 2012 и 2013 године.

Време jе брзо пролазило и Никола jе експресно закуцао на врата првог тима. Тежак рад се исплатио, а физичке предиспозициjе снажног Херцеговца (наслеђено од маjке) у комбинациjи са врцавим мангуплуком своjственог генима са “jужне пруге” (са очеве стране) омогућиле су голобрадом младићу да се упусти у равноправне окршаjе са већ зрелим и формираним играчима.

Титула најбољег стрелца руске Суперлиге 1 у сезони 2015/16 отишла је заслужено у руке Капитена.

Помоћни тренер првог тима СлогеСаша Павловић (познатиjи под надимком Сечо) инсистирао je на томе да се талентовани шутер неодложно прикључи сениорима и ниjе се преварио. Никола jе оправдао поверење храброг и мудрог младог тренера, а званична потврда и своjеврсни печат тога била jе jедна велика утакмица коjу ће град Краљево памтити заувек.

Шести део:

ВЕЛИКА УТАКМИЦА

Сибирски Соко у друштву успешних спортиста и привредника (с’ лева на десно): Алекса Брђовић (бивши играч одбоjкашког клуба Газпром-Jугра из Сургута и репрезентативац Србиjе у одбоjци), Никола Лепојевић (Легенда №5 и Капитен кошаркашког клуба Универзитет-Jугра из Сургута), Милош Перовић (директор фирме „Термовент“ из Београда) и Петар Крсмановић (бивши играч одбоjкашког клуба Газпром-Jугра из Сургута и репрезентативац Србиjе у одбоjци). Фотографиjа из личне архиве са одбоjкашког терена у Сургуту, пролеће 2017 године.

Добродошли у чудесни свет Сибирског Сокола:

www.siberianfalcon.com

Балканска душа у срцу Сибира!

https://www.youtube.com/watch?v=IMeYgbZ17t4

https://www.youtube.com/watch?v=1dhWy8UW7gw

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *