„Ребарца №1“ у Москви. Фото-галериjа

Текст на руском:

«Реберная №1» в Москве. Фотогалерея

Текст на енглеском:

“Ribs № 1” in Moscow. Photo gallery

 

Ако сте већ помало уморни и гладни након дугих шетњи улицама Москве, предлажем Вам следеће: „Ребарца №1“ – роштиљ-бар и одличан ресторан са идеалним менијем за оне који воле врхунско пиво и укусну храну, припремљену баш као у неком летњиковцу (на викендици или негде у природи).

Адреса: Позоришни трг, №5/2, Москва, Русиjа.

Локациjа ресторана jе готово идеална – налази се непосредно поред Кремља и Црвеног трга, недалеко од чувеног хотела „Москва“ и jош чувениjег „Великог театра“ (Большой театр).

„Ребарца №1“ у Москви

Сваког дана, у отвореној кухињи (на великом роштиљу!), кувари припреме и испеку више од 120 кг сочних свињских, јагњећих и говеђих ребара.

Ребра су једноставно – жива ватра!

У менију се налази све оно што треба да усрећи истинске гурмане, на пример: домаћа паштета од пилеће џигерице, чудотворна чорба од купуса са димљеним ребрима, сочан бифтек, патлиџан на жару и jош много других гурманских посластица. Међутим, оно што обавезно морате да пробате јесте свакако специјалитет куће: читав килограм различитих ребара у комбинациjи са хрскавим „сеоским“ кромпирићима!

Мото ресторана: „Играмо се ватром, а испадне сасвим – укусно!“

 

Најукуснија ребарца у Москви!

За оне који ипак преферирају разноразне врсте „америчке брзе хране“ и стављају их испред домаћих „руских ребара“, нема никаквих потешкоћа – кувари су на менију оставили неколико врста сочних хамбургера и пилећа крилца на жару!

Jеловник ресторана „Ребарца №1“ у Москви

 

Винска карта и моћни алкохолни коктели

 

Оригиналност овог ресторана огледа се у малим детаљима – о томе ћете сазнати нешто више када се после добре вечере и пар кригли врхунског пива запутите у удобни (и изузетно чисти!) тоалет.

Тоалет за даме

 

Тоалет за господу

 

Што се тиче асортимана пића, овај врхунски ресторан има следећу понуду: 12 врста одличног пива, од класичних светлих „Жигулија“ и „Бланше де Мазаја“ до модерног jапанског бренда „Кирин Ичибан“ и „Пунк ИПА“ чувене пиварске компаније „БруДог“ („BrewDog„).

12 врста врхунског пива, само за праве љубитеље доброг укуса хмеља – живели!

 

***

Пивара „Жигули“ једна је од најстаријих пивара у Русији. Фабрику је 1881. године изградио аустријски држављанин Алфред Филипович фон Вакано. Постројење је смештено на обали реке Волге у граду Самара. Управо у овој фабрици jе првобитно почело да се производи чувено руско пиво „Жигули“.

 

„Жигули“ је совјетска сорта лаганог пива, широко распрострањена у бившем СССР-у (на врхунцу своје популарности, чак 735 пивара у земљи га је производило).

 

БЛАНШ ДЕ МАЗАJ. Бренд: Волковска пивара. Светло пшенично пиво које се прави уз употребу америчког хмеља „Мозаик“ – има изузетно моћан укус и сјајну арому, у којима је лако препознати тонове тропског воћа и ливадског цвећа.

 

„Пунк ИПА“ (Шкотска) је бестселер пиваре „БруДог“, пиво које је покренуло револуцију стила, протестујући против масовне производње неквалитетних врста пива. Његов специфични укус просто обара „на више нивоа“ своjим ексклузивним (и експлозивним!) нијансама тропског воћа, које се савршено комбинују и уклапаjу са „светлом горчином“ врхунског хмеља . Такво спајање делује попут „љуљашке“, дијалектика супротности чини укус пива незаборавним, истовремено класичним и веома модерним. За прављење „Пунк ИПА“ пива користи се „екстра-бледи“ слад и чак шест врста хмеља (Chinook, Ahtanum, Amarillo, Cascade, Simcoe, Nelson Sauvin).

 

Пиво „Кирин Ичибан“ позиционирано је као јапанско врхунско пиво. Ичибан на јапанском значи „први“. Пиво је ово име добило по томе што се у процесу производње користи јединствени поступак првог врења («first press»).

***

И, наравно, ту су и специjалне домаће руске тинктуре: „ЁПРСТ“ и „ЁКЛМН“ – то су заправо два алкохолна супер-сета, само за „храбре и одважне особе“! Мед, ђумбир, брусница, рузмарин, раж, лимун – то је абецеда ове (углавном) „мушке забаве“.

Ресторан се налази у непосредној близини „Бољшој-театра“ и одмах поред високих зидина самог Кремља.

 

Кроз прозор ресторана отвара се врло леп поглед на Бољшој-театар. Путуjте у слици и речи, на крилима Сибирског Сокола!

Добро дошли у чудесни свет Сибирског Сокола:

www.siberianfalcon.com

Балканска душа у срцу Сибира!

https://www.youtube.com/watch?v=Vh-oCf3CAl0

https://www.youtube.com/watch?v=anmOZrAUldU&t=48s

https://www.youtube.com/watch?v=xOH6t9C0dzQ

https://www.youtube.com/watch?v=Rk0R7crwMWA

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *