Текст на енглеском:

Hard Rock Cafe, Moscow. Photo Gallery

 

Текст на руском:

Московское Хард Рок Кафе. Фотогалерея

 

Оно што jе за мене Скадарлиjа у Београду – то jе за мене Хард Рок Кафе у Москви. Управо због тога Вам искрено препоручуjем – уколико Вас пут нанесe у Москву, обавезно свратите у оваj изузетно лепи, троспратни ресторан-музеj, коjи jе удобно смештен у самом срцу московске „Кнез Михаjлове“ улицe – у чувеном Старом Арбату.

Хард-Рок кафе, Москва. Адреса: Арбат №44.

Изузетно пријатна атмосфера, љубазно особље, богата понуда хране и пића – довољан су разлог да послушате мој савет. За љубитеље рок и поп музике – ово је својеврстан храм музике, са изузетно великим бројем аутентичних музичких инструмената (на првом месту мислим на феноменалне гитаре!) који су припадали светски познатим музичарима и признатим бендовима.

Много више историjских детаља о самом кафеу и генерално о светски чувеном бренду (Hard Rock Cafe) имате у мојим текстовима на руском и енглеском језику (следите линкове на самом почетку овог текста или jедноставно „кликните“ курсором на болдиране речи коjе су заправо директни линкови, односно везе са претходно поменутим текстовима и сазнаjте све што Bас занима).

116 по реду у свету и други по величини у Европи, московски Хард Рок Кафе отворен је 17. септембра 2003. године. Хард Рок Кафе налази се у старом троспратном дворцу у срцу Москве на Арбату и може да прими до 500 посетилаца.

Овде ћу се ограничити на малом броју речи (у основном тексту) и фокусирати се на много више аутентичних фотографија (које говоре и причају истиниту причу саме за себе). Уживајте у још једном лепом путовању на крилима Сибирског Сокола – живи били и весели!

Московски Хард Рок Кафе није само ресторан веома укусне хране. То је заправо величанствени музеј рок и поп културе и потпуно је – бесплатан!
Унутрашњост и атмосфера кафеа потпуно су у складу са „рокерским“ начином живота. Гурманска храна и пиће, продавница оригиналних сувенира и одеће у Хард-Рок стилу, „живе“ свирке музичара из целог света – чине московски Хард Рок Kафе идеалним местом за опуштање и истински ужитак!
Први ресторан Хард Рок Кафе отворен је у централном Лондону 14. јуна 1971. Јединствена у то време идеја двојице Американаца, Исака Тигрета и Петера Мортана, састојала се у отварању ресторана „чисто америчке културе“ на обали магловитог Албиона.
Убрзо, комбинација америчке хране и атмосфере рокенрола, учинили су да Хард Рок Кафе постане најпопуларнији ресторан у Лондону.
И након што је идентичан ресторан отворен у Њујорку 1985. године, творци бренда одлучили су да се не заустављају на постигнутом резултату и доносе одлуку да прошире глобалну мрежу широм света.
Тако се родила ЛЕГЕНДА …
Прича о стварању јединствене колекције музичких инструмената започела је гитаром Ерика Клептона далеких 70-их. Нико није могао ни наслутити да је то само почетак. Била је то само шала, практична шала.
Ерик Клептон, прави Бог свирања гитаре, оснивач групе „Cream“ и „Derec and the Dominoes“, творац легендарног хита „Леила“, волео је редовно да вечера у необичном лондонском ресторану Хард Рок Кафе.
Институција, коју су водила два млада Американца, била је смештена у старом дворцу, који је некада био салон „Rolls-Royce“. У Хард Рок Кафеу могли сте остати дискретни и готово неприметни, а при томе – са задовољством вечерати и забављати се од срца.
Клептон је једном приликом, након што jе постао редован гост и сприjатељио се са власницима ресторана, замолио да резервишу његов омиљени сто тако што ће га на известан начин обележити, односно „маркирати“. Власници су му понудили да остави своју гитару коју ће они окачити на зид изнад самог стола. Тако су и урадили…
Нико није придавао посебан значај овом догађају, све док (недељу дана касније) у Хард Рок Кафе ниjе стигла гитара „Gibson Les Paul“ у пакету од Пита Таунсенда (из групе „The Who“) са кратком поруком: „А моја није ништа лошиjа. С љубављу, Пит.“
Млади власници су наравно и ту гитару одмах ‘окачили“ на зид. Након тога су у Хард Рок Rафе почели стизати пакети са разним музичким инструментима. А све је почело са једном гитаром …
Ланац ресторана и генерално сам бренд Хард Рок надалеко је познат по својим модним линијама. У „Рок-продавницама“ гости могу купити одећу или сувенире за целу породицу и пријатеље.
Избор jе толико широк, да без помоћи професионалних рок-консултаната нећете моћи да се самостално одлучите и „изборите“. Они ће Вам одабрати праву величину и боју, испричаће Вам о најмодернијим и најпопуларнијим актуелним вестима, као и сезонским попустима.
Хард Рок Кафе није само место за опуштање и забаву, већ и константна прилика за ажурирање сезонских линија модне одеће и нових оригиналних колекција.
Посебно популарне међу колекционарима су „City-Т“-мајице са симболима града. Дакле, на мајици „City-Т“ приказани су Кремљ и Балалајка.
Како је све почело: лондонски Хард Рок Кафе спонзорисао је један фудбалски тим, па су 1987. године замолили Алана Олдриџа (познатог и признатог уметника) да нацрта једноставан логотип за униформу тима.
Убрзо су многи други људи пожелели да имају баш такву оригиналну мајицу и Хард Рок је почео да их дистрибуира (пре него што је почео да продаје са домаћег штанда у Лондону). Након тога, прва малопродаја отворена је у Њујорку 1988. године.

Хард-Рок кафе, Москва 2020. Путуjте на крилима Сибирског Сокола!

Добродошли у чудесни свет Сибирског Сокола:

www.siberianfalcon.com

Балканска душа у срцу Сибира!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *