ЗА ШАКУ ШЉИВА (Шести део)

Пети део приче можете прочитати овде:

ЗА ШАКУ ШЉИВА (Пети део)

 

И тако некако, у стилу ,,повуци-потегни”, договорише се они. Не часећи ни часа, oде Жаклина право под шљиву; спусти се одрешито на траву зелену и ,,подврну скуте”. Бљеснуше гола женска бедра, птице моментално заћуташе, а газда Цветку заиграше дуги, црни  бркови.

Приђе газда до Жаклине, положи пушку одмах поред ,,постеље од цвећа”, па се спусти на оба колена. Раскопча каиш, спусти панталоне и јуначки се прихвати дуго жељеног ,,посла”.

 

Усладило му се, мученику, па навалио свом силином. Лепа била Жаклина: зрела, једра и напупела, као шљива-ранка! ,,Напада” газда Цветко из свих углова: и одавде, и оданде, и одозго, и одоздо. Што би прост народ рек’о – ,,набива мушки”!

Лепо њему, али постаде лепо и Жаклини. Само стење и уздише, бере цвеће и мирише! Гледа то несрећни Цига са стране, гледа и колута очима. Криво му, хоће да умре од муке, али коцка је бачена и нема више назад. Само напред-назад и само горе-доле.

 

Гледа Цига нетремице у газда Цветкову голу задњицу, која се ритмично подиже и спушта. Замахује газда Цветко дупетом, као помахнитао. Завртело се Циги у глави од гледања, а како ли је тек његовој жени – није смео ни да помисли.

А она, Жаклина – све се некако мешкољи и намешта, врпољи се испод газде, као да хоће некако посебно да му угоди. Повредио је њен Цига: уместо новца, потурио сопствену жену као надокнаду штете – е, чекај мало; сад’ ћеш да видиш шта jе паклена освета ,,жене-змаjа”!  Ужива газда Цветко, али ужива и Жаклина! Jер, ,,jедном се живи, jедном се ‘мре, а вечно пати од љубави”…

 

Наставак приче можете прочитати овде:

ЗА ШАКУ ШЉИВА (Седми део). Перипетиjа.

 

https://www.youtube.com/watch?v=0ax4AJ-bWV4

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *