23.10.2021. у Културном центру „ПОРТ“ у граду Сургуту, гледаоци су могли да присуствују несвакидашњем догађају и, рецимо чак – међународном догађају!

Дебитантски албум ауторских песама и стихова „БАЛКАНСКА ДУША У СРЦУ СИБИРА” српског песника Драгана Соколова прозвучао је тог дана у пријатној сали Дома културе „Лука” (преведено са руског – ПОРТ.

Аутор је извео 10 ауторских песама базираних на оригиналним музичким матрицама које је креирао Сергеј Акуленко (професионални студио за снимање „Ехо Оба“, град Сургут, Ханти-Мансијски аутономни округ – Југра).

Посетиоци „ПОРТ”-а (www.portsurgut.ru ) су у кратким паузама између блокова музике и разговора послушали још 5 комплетних ауторских песама које је аутор из Србије припремио за овај догађај.

На самом почетку програма, као својеврсно музичко загревање, изведене су 3 познате песме на енглеском, руском и српском језику: „Острва у магли“, „Милион гримизних ружа“ и „Јесен у мом сокаку“.

Аутор је музички програм поделио на 4 блока – 2 блока по 3 песме и још 2 блока од 2 песме. Пре почетка сваког музичког блока, аутор је испричао кратку историју сваке своје песме коју је потом изводио уживо.

Након представе, публика је у пријатељској атмосфери разговарала са аутором, а могла је и да направи заједничке фотографије за успомену.

Гледаоци су први пут видели видео снимак концерта у „Ноћи уметности“ (04.11.2021.), на Дан народног јединства.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *