Текст на руском:

Культурный центр «ПОРТ»

Културни центар „ЛУКА“ у граду Сургуту (западни Сибир, Ханти-мансиjски аутономни регион Jугра, Руска Федерациjа) је јединствена уметничка платформа, чији је главни задатак да уједини креативне људе и обезбеди им квалитетне услове да заједно раде, реализују нове идеје, пројекте, програме и решења у области културе и забаве.

Културни центар „ЛУКА“ је структурна јединица општинске аутономне установе „Мултифункционални културно-рекреативни центар“.

Главни функционални правци културног центра: дизајнерске изложбе, креативни сусрети, музички фестивали, изложбе фотографија, уметнички перформанси, пројекције филмова, промоције, савремена уметност, продукција, предавања и дискусије.

„ЛУКА“ је и медијски центар који организује различите едукативне програме, семинаре, отворена предавања, пословне тренинге, мајсторске курсеве и консултације.

Ресурси центра су у стању да задовоље захтеве за реализацију како почетничких креативних подухвата, тако и много озбиљниjих културно-уметничких пројеката.

Поред тога, културни центар под својим кровом и својим брендом окупља већ постојеће фирме, али и „слободне уметнике“ који раде у креативној индустрији, нудећи могућност за обострано корисну сарадњу.

„Балканска душа у срцу Сибира”

Драган Соколов је српски песник и музичар. Аутор четири збирке поезије и прича на српском језику (2002 – 2019), али и композитор и извођач сопствених песама. Тренутно ради у граду Сургуту као главни инжењер у пројектној компанији „АСПК“.

Српски песник и музичар Драган Соколов представио је свој дебитантски соло албум „Балканска душа у срцу Сибира” у Културном центру „Лука“ 23. октобра у 17 часова.

Посетиоцима су презентоване оригиналне ауторске песме о љубави, пријатељству и спорту на српском, руском и енглеском језику.Све песме је аранжирао Сергеј Акуленко (студио за снимање „Ехо Обa“).

Акција „Ноћ уметности“

Акција „Ноћ уметности“ – онлајн (4. новембар 2021)

Мисија акције „Ноћ уметности“ је да упозна публику са културним животом града, покаже његову разноликост, пружи прилику грађанима да пронађу своју уметност, своју креативност.

Ове године акција је одржана у онлајн формату, а културни програм у Дому културе „Лука” некако је на посебан начин улепшала видео верзија наступа српског песника и композитора Драгана Соколова.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *